4.1.2018

Lohi ja inkivääri-sitruunarisotto

Alkuperäinen ohje täältä.

1/2 dl ruokaöljyä
1 kpl sipulia (silputtuna)
1 1/2 tl tuoretta inkivääriä (raasteena)
5 kpl valkosipulinkynttä (silputtuna)
3 1/2 dl risottoriisiä
4 dl kanalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
3/4 dl kuohukermaa
1 kpl sitruunaa
100 g voita
75 g parmesaanijuustoa (raasteena)
500 g parsaa (keitettynä, paloiteltuna), jätin pois
1 dl herneitä (pakaste)

Savulohta

2 kpl porkkanaa (ohueksi viipaloituna)
1/2 kpl kesäkurpitsaa (ohueksi viipaloituna), jätin pois
1/2 rkl voita
3/4 dl kanalientä
1/4 tl suolaa

Yrttikastike
100 g persiljaa
1 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Valmista ensin yrttikastike. Pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Tarkista maku.

Kuullota kattilassa öljyssä sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Lisää joukkoon riisi ja hämmennä koko ajan. Kaada joukkoon 1 1/2 desiä kanalientä ja anna porista miedolla lämmöllä edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää vielä 1 1/2 desiä valkoviiniä. Lisää kanalientä ja valkoviiniä tarvittaessa. Maistele ja tarkista ettei riisi pääse ylikypsymään. Riisin kuuluu napsahtaa hampaissa. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja lisää kerma. Sekoita hyvin.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohuelti noin puolet kuoresta. Purista sitruunasta mehu ja lisää se risottoon yhdessä kuoriraasteen ja parmesaaniraasteen kanssa. Lisää puolet voista. Maista taas. Kun riisi on al dente, lisää parsat ja sulatetut herneet sekä loppu voi ja tarkista inkivääri-sitrusrisoton maut.

Kuullota porkkanat ja kesäkurpitsa voin ja kanaliemen seoksessa. Mausta suolalla. Jaa inkivääri-sitrusrisotto lautasille, aseta paistetut lohet risoton päälle, korista porkkanalla ja kesäkurpitsalla. Valuta lautaselle lopuksi yrttikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti