15.1.2018

Savulohipiirakka

Ohje täältä.

Pohja:
½ prk. (125g) maitorahkaa
120g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja (myllärin) tai 1½dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta

Sekoita maitorahka ja pehmeä voi keskenään ja lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja taputtele kauttaalteen voidelluihin ja jauhotettuihin piirakkavuokiin. Valmista täyte.


Täyte:
2½ dl kolmen sipulin kermaa
2 kananmunaa
1½ rkl vehnäjauhoja (myllärin) tai perunajauhoja
2 dl cheddar raastetta (Jukolan Juusto)
1½ tl sitruunapippuria (santa maria)
3/4 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 kevätsipuli varsineen silputtuna/pala purjoa
8 kpl kirsikkatomaatteja siivutettuina
200g savulohta

Sekoita keskenään kerma, kananmunat, vehnäjauhot, juustoraaste, tilli ja sitruunapippuri ja kaada vuokien pohjalle. Lisää sen jälkeen savulohi, kevätsipuli ja kirsikkatomaatti siivut. Paista uunissa 200'c n.20min. Jäähdytä ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti