16.1.2018

Valkosuklaa-limeblondiet

Ohje täältä. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkka, itselläni menivät aavistuksen kuiviksi vaikka olivat uunissa hiukan alle 30min.

175 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 kpl munaa
1 kpl limen raastettua kuorta
1 rkl limen mehua
300 g vehnäjauhoja (reilu 4 1/2 dl)
1 tl leivinjauhetta
120 g
valkosuklaata

Ota voi ja munat ajoissa huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Vaahdota voi sokereiden kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan). Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten. Pese lime ja kuivaa, raasta sen kuori vaahdon joukkoon ja purista limen mehu, sekoita.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Rouhi valkosuklaa. Sekoita jauhot vaahdon joukkoon, lisää valkosuklaa sekoituksen loppuvaiheilla. Lopeta sekoittaminen juuri kun ainekset ovat yhdistyneet.

Vuoraa n. 20×20-senttinen (tai hieman suurempi) neliövuoka leivinpaperilla, levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 30-35 minuuttia, riippuen vuoan koosta (suuremman vuoan kanssa lyhyempi paistoaika riittää). Valmis blondie on saanut hieman väriä pintaan mutta tuntuu vielä pehmeältä.

Anna jäähtyä täysin, ensin vuoassa ja sen jälkeen ritilällä, ennen kuin leikkaat paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti