4.1.2018

Pataleipä riisipuurosta

Ohje Yhteishyvästä.

4 dl riisipuuroa
1 dl manteleita (kuorellisia)
2,5 dl vettä
0,3 pakettia (1/3 pkt) hiivaa
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl suolaa
1,5 rkl hunajaa
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kuivattuja karpaloita
9 dl hiivaleipäjauhoja

Pinnalle
1 rkl öljyä tai kananmunaa
1 rkl kaurahiutaleita

Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Jos käytät jääkaapissa ollutta puuroa, lämmitä se haaleaksi ja ohenna tarvittaessa vedellä.

Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää inkivääri, suola, hunaja, kaurahiutaleet ja riisipuuro. Sekoita. Lisää karpalot ja mantelit. Vaivaa jauhoja taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoilta. Peitä kulho liinalla ja kohota 45–60 minuuttia.

Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreä leipä ja jätä se liinan alle lepäämään. Laita kannellinen uunipata (noin 3 l) uuniin ja säädä uuni 225 asteeseen. Kun uuni ja pata ovat kuumenneet, ota pata uunista. Jos leipä on kohonnut paljon, muotoile se uudelleen. Öljyä pata kevyesti ja aseta leipä varovasti pataan. Voitele pinta öljyllä tai kananmunalla ja ripota kaurahiutaleita päälle.

Paista leipää ensin kannen alla uunissa 15 minuuttia ja sitten ilman kantta noin 30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä padassa 5 minuuttia. Siirrä se sitten ritilälle jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti