15.1.2018

Toffee-omenajuustokakku

Ohje täältä. Hyvää oli ja kaikki meni.

pohja:
200 g Digestive-keksejä
70 g voisulaa

toffeejuustokakku:
450 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 tl vaniljauutetta
70 g tomusokeria
150 g karamellisoitua kondensoitua maitoa (esim. Dovgan)
hyppysellinen suolaa
3 dl kuohukermaa
2 kpl liivatelehtiä (à 2 g) (oma kakkuni olisi vaatinut kolmannen)
0,5 dl kuumaa vettä

omenakuorrutus:
omena-vaniljahilloketta
tai valmista paistettua omenapalaa
karamellisoitua kondensoitua maitoa tai muuta valmista kinuskikastiketta

20 cm kakkurengas tai irtopohjavuoka
vuokaspray

Laita liivatteet likoamaan kulmään veteen.

Jauha keksit teholeikkurilla hienoksi jauheeksi, lisää voisula ja pyöräytä vielä muutaman kerran jotta syntyy tasainen massa. Suihkauta kakkurenkaaseen vuokasprayta ja aseta tasaiselle alustalle. Levitä keksiseos tasaisesti vuoan sisään ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Kiinnitä huomiota erityisesti reunojen tiiviyteen jos käytät pelkkää rengasta. Laita kylmään.

Laita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljauute kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi massaksi noin minuutin ajan. Lisää karamellisoitu kondensoitu maito tai muu käyttämäsi valmis kinuskikastike ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää kerma ja vatkaa suurella nopeudella ainakin viisi minuuttia, kunnes seos kuohkeutuu.

Liuota liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää kokoajan sekoittaen ohuena nauhana kakkumassan joukkoon. Levitä seos vuokaan tasaisesti jäähtyneen keksipohjan päälle. Anna hyytyä mielellään seuraan päivään.

Poista kakkurengas varovasti. Levitä kakun pinnalle kerros omenahilloketta. Koristele lopuksi kinuskikastikkeella.

Nauti hyvässä seurassa kahvin kanssa tai ihan vain itseäsi hemmotellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti