15.1.2018

Pienet jauhelihapiirakat

eli pikkupitsat
27 kpl

Ohje täältä

Pohjataikina:
175 g kylmää voita tai margariinia
7 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2½ dl kylmää maitoa
35 g tuoretta hiivaa (eli 3/4 paketista)

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 prk ananasmurskaa
1 keltasipuli hienonnettuna
100 g chili-paprikatuorejuustoa
reilu 1 dl tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
pitsamaustetta
2 isoa valkosipulin kynttä
1 punainen suippopaprika ihan pieninä kuutioina
2 ½ dl juustoraastetta täytteen sekaan
+ pinnalle laitettava juustoraaste (varasin pinnalle n. 500 g)

Voiteluun 1 kananmuna

Nypi voi ja vehnäjauho. Liuota hiiva kylmään maitoon ja lisää suola seokseen. Kaada neste rasva-jauhoseokseen ja alusta/sekoita tasaiseksi taikinaksi. Hiero taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä ja jaa se 27 osaan. Pyörittele osaset palloiksi ja laita ne pellille leivinpaperin päälle, 9 kpl / per pelti. Kohota pallerot hyvin.

Valmista täyte. Ruskista jauheliha yhdessä hienonnetun sipulin kanssa. Lisää seokseen mausteet, tuorejuusto, ananas, paprikakuutiot ja juustoraaste. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja maistele täytettä. Lisää tarvittaessa mausteita. Jauhelihan saa maustaa aika reilulla kädellä!

Paina kohonneet pohjat esim. lasilla litteäksi. Itse painelin pohjat ihan sormilla kauttaaltaan litteiksi, aika ohuiksi. Voitele reunat kananmunalla ja laita täyte keskelle. (Täyte kannattaa jakaa kulhossa kolmeen osaan, niin tietää minkä verran saa täytettä laittaa pellilliselle) Ripottele piirakoiden päälle vielä juustoraaste.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tarkkaile etteivät pitsat tummu liikaa tai kuivetu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti