21.12.2018

Itämaiset lihapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa

Ohje Soppa365.

 500 g karitsanjauhelihaa (käytin hirvenjauhenlihaa)
 1 sipuli
 2 valkosipulinkynttä
 1 tl suolaa
 1/2 tl jauhettua neilikkaa
 1 1/2 tl kardemummaa
 1 1/2 tl kanelia

Lisäksi
 2 rkl öljyä

Laita lihapullien kastike tekeytymään (ks. ohje alhaalla). Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne veitsellä tai soseuta sauvasekoittimella. Laita jauheliha kulhoon ja lisää mausteet ja sipulimurska. Vaivaa taikina huolellisesti. Muotoile taikinasta pieniä pullia ja paista ne paistinpannussa öljyssä ruskeiksi ja kypsiksi, noin 5–10 min. Nosta pullat hetkeksi talouspaperille, jotta liika öljy imeytyy pois. Laita lihapullat kuumaan tomaattikastikkeeseen. Anna maustua kannen alla, kunnes kastike jäähtyy. Tarjoa haaleana tai kylmänä alkupalana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti