27.12.2018

Valkosuklaa-karpalo cookiet

Ohje Hella & Houkutus.

170 g voita
150 g fariinisokeria
50 g sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
200 g valkosuklaata rouhittuna
n. 1/2 dl kuivattuja karpaloita

Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Pilko valkosuklaa karkeasti veitsellä. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouhe sekä karpalot sekaan. Laita taikina suojattuna jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.

Ota lusikalla reiluja nokareita taikinaa ja muotoile pöyreiksi palloiksi. Asettele pallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, jätä muutama sentti pallojen väliin. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia (riippuen keksin koosta). Keksit ovat valmiina, kun niiden reunat ovat saaneet väriä, mutta ne ovat vielä pehmeitä. Älä paista keksejä liikaa, jotta ne eivät tule kuiviksi! Anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ja siirrä keksit sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti