21.12.2018

Kanelinen persimon-fetasalaatti

Alkuperäinen ohje täällä.

Marinoitu punasipuli

2 pientä punasipulia
3 rkl oliiviöljyä
1½ rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Kanelisiin sokeripaahdettuihin manteleihin

100g kokonaisia kuorimattomia manteleita
½ dl vettä
2 rkl sokeria
1 tl kanelia

Paistetut karamellisoidut persimonit

2 persimonia
2 rkl voita
2 rkl sokeria

Lisäksi

n. 200g rucolaa
n. 200g fetajuustoa
1 granaattiomenan siemenet
3 rkl oliiviöljyä
1½ rkl balsamicoa
mustapippuria
ripaus suolaa


Marinoi punasipuli: Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi ja mittaa muiden ainesten kanssa astiaan. Jätä marinoitumaan. Marinoi mielellään parin tunnin ajan, mutta pikaisempikin marinointi riittää.
Valmista mantelit: Mittaa vesi ja sokeri pannulle. Kuumenna pannu, kunnes sokeri on sulanut. Lisää mantelit ja kaneli. Paahda, kunnes neste on imeytynyt ja haihtunut pannulta. Siirrä sivuun.

Valmista persimonit: Kuumenna pannulla voi ja sokeri. Siivuta persimon. Lisää persimonit pannulle ja paista, kunnes ovat pehmenneet ja ehkä hiukan rapeutuneetkin. Kuutioi fetajuusto. Irrota  ranaattiomenan siemenet. Kokoa ainekset salaatiksi. Lisää kastikkeeksi balsamicoa ja oliiviöljyä sekä punasipulien marinointilientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti