21.12.2018

Piparimokkapalat

Itsellä oli ehkä tovin liian kauan uunissa, mutta ihan hyviä tuli. Ohje Soppa365.

 200 g voita
 150 g tummaa suklaata
 6 dl vehnäjauhoja
 1 dl kaakaojauhetta
 2 tl leivinjauhetta
 2 tl piparkakkumaustetta
 3 munaa (M-koko)
 4 1/2 dl sokeria
 2 dl maitoa
 100 g pakastepiparitaikinaa

Kuorrutus
 500 g tomusokeria
 1 dl vahvaa kahvia
 2 tl piparkakkumaustetta

Koristeeksi
 5 piparia

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.  Kuutioi voi ja rouhi suklaa. Sulata voi kattilassa, nosta se hellalta ja lisää suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja piparkakkumauste.
Riko munat toiseen leivontakulhoon. Mittaa sokeri joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, maito ja suklaa-voisula vaahdon joukkoon muutamassa erässä.

Leikkaa jäinen piparitaikina järeällä veitsellä pikku kuutioiksi. Levitä mokkapalataikina leivinpaperille tasaisesti nuolijan avulla. Ripottele piparitaikinakuutiot pohjan päälle ja tasoita vielä nuolijalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes puutikkuun tarttuu kokeillessa vain meheviä murusia eikä löysää taikinaa.

Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus. Keitä kahvi tai valmista se espressokoneella. Kumoa tomusokeri kulhoon ja sekoita sen joukkoon piparkakkumauste. Kaada kahvi pikkuhiljaa sokerin joukkoon, kunnes kuorrutus on niin löysää, että sitä on helppo sekoittaa. Levitä kuorrute pohjan päälle. Murustele piparkakkuja koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti