21.12.2018

Piparijuustokakku kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Jestas että oli hyvää. Ohje täältä.

Pohja:

100 g piparkakkuja
40 g voita

Hienonna piparit blenderissä tai laittamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele piparipohja vuoan pohjalle. Asettelen reunakalvo vuokaan pohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

Täyte:

150 g piparkakkuja
4 dl kermaa
0.5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai Mascarpone)

Hienonna piparit blenderissä tai laitamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi. Jätä sivuun. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, mutta ei ihan kovaksi. Lisää sokerit kermavaahtoon tuorejuuston kanssa koko ajan vatkaten. Lopuksi lisää hienonnetut piparit ja kääntele massa nuolijalla tasaiseksi.
Kaada massa piparipohjan päälle ja laita kakku hyytymään noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Pakasta kakku (yön yli), jos teet päälle kinuskin. Näin saat kauniimmat valumat! Pakastus ei tosin ole välttämätön.

Vinkki! Halutessasi lisää täytteeseen kardemummaa tai/ja kanelia! Jos haluat makeampaa kakkua lisää täytteeseen enemmän tomusokeria. Massa on aika jäykkää, joten voit painella lusikalla massaa tasaisemmin vuokaan! Meitä ei kakun rosoisuus haitannut! Maku on tärkein!

Kinuski:

2 dl fariinisokeria
2 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
(puolikas tl sormisuolaa, jos haluat suolakaramellia)

Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut. Lisää kerma  hiljalleen sekaan. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Jos lisäät suolaa, laita se vasta lopuksi! Annan kinuskin jäähtyä hetki ja valuttele (pakastetun) kakun päälle. Jos pakastit kakun, sulata kakku jääkaapissa (muutama tunti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti