27.12.2018

Paahtopaisti

Ohje täältä.

1,4 kg:n paahtopaisti
5 valkosipulinkynttä
2 rkl voita

Paiston jälkeen:

1 rkl karkeaa merisuolaa
2 oksaa rosmariinia
2 oksaa timjamia
2 valkosipulinkynttä
2 tl mustapippuria
3 rkl oliiviöljyä

Ota paisti ajoissa huoneenlämpöön. Laita uuni lämpiämään. Kuori 5 valkosipulinkynttä, puolita ne pituussuunnassa. Tee lihaan pistoja terävällä veitsellä ja työnnä puolikkaat kynnet pistoihin.

Sulata voi pannulla ja paista paistin pinnat ruskeiksi joka puolelta. Sido paisti puuvillanarulla ja nosta uuniin ritilän päällä, laita alle pelti. Paista uunissa noin kaksi tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 55 astetta.

Hienonna yrtit ja valkosipulit. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Kun paisti on valmis, hiero kuuman paistin pintaan yrttiöljysekoitus, kääri leivinpaperiin ja folioon ja nosta jääkaappiin 6–12 tunniksi. Pyörittele pakettia välillä.

Leikkaa paahtopaisti mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja aina vain sen verran kuin tarvitset kerralla. Paahtopaisti säilyy hyvin jääkaapissa leivinpaperiin ja folioon käärittynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti