21.12.2018

Lohirisotto

Ohje täältä.

300 g lohta
3 dl risottoriisiä + 1 dl punaista riisiä +1 dl mustaa riisiä (käytin 5 dl risottoriisiä)
100 g Pecorinoa
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
7 dl kalalientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
valkopippuria
nokare voita
loraus oliiviöljyä riisin ja sipulin kuullottamiseen

viimeistelyyn:
tuoretta tilliä
sitruunamehua

Huuhtele tilli ja anna sen kuivahtaa puhtaalla keittiöliinalla. Kuori sipulit ja silppua ne hienosti. Kaada aimo loraus öljyä isoon kuumaan kattilaan. Lisää sipuli ja kuullota se rasvassa läpikuultavaksi. Lisää riisi kattilaan sipulin kanssa ja kypsennä sitä kuumassa öljyssä koko ajan hämmentäen. Anna riisin kypsyä kunnes se on läpikuultavaa ja siihen on imeytynyt rasvaa.

Kuori valkosipuli ja hienonna se. Lisää kuullotetun riisin sekaan pieneksi pilkottu valkosipuli juuri kun riisi alkaa olla valmista. Anna valkosipulin kypsyä riisin seassa parisen minuuttia ja sen tuoksun levittyä keittiöön. Kaada viini riisin sekaan ja sekoita hyvin riisin sekaan. Anna viinin imeytyä riisiin miedolla lämmöllä aika ajoin hämmentäen. Lisää riisin sekaan lämmintä kalalientä vähän hämmentäen pohjasta asti kun kaikki liemi on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää vähitellen lisää kalalientä pienissä erissä riisin joukkoon välillä sekoittaen ja anna riisin kypsyä puolisen tuntia.

Tarkista että musta riisi on kypsää maistamalla sitä. Raasta juusto hienosti ja lisää puolet juustosta ja sekoita juustoraaste huolellisesti riisin sekaan. Tarkista risoton maku ja mausta risotto makusi mukaan valkopippurilla. Poista kattila lämmöltä, peitä kattila kannella ja anna risoton hautua vielä hetken ajan. Lisää kypsän risoton joukkoon loput nokare voita, loput juustosta. Sekoita risottoa nopeasti, mutta hellästi. Tarkista risoton suolaisuus, lisää sitä jos se mielestäsi sitä tarvitsee. Leikkaa lohesta ohuita leveitä viipaleita ja kääri ne ruusuiksi. Jaa risotto lämpimille syville lautasille, asettele risoton keskelle lohiruusut pystyyn ja koristele tuoreella tillillä. Tarjoile risotto heti lämpimänä joko alkuruokana tai pääruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti