12.4.2020

Daim-mutakakku

Ohje täältä.

300 g tummaa suklaata
7 kananmunaa
115 g voita
2 ½ dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g Daim-patukoita tai -rakeita

Koristeluun
kaakaojauhetta
Daim-paloja
mansikoita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa 24–26-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.

Vatkaa suklaa-voiseos vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Kääntele valkuaisvaahto neljässä osassa joukkoon. Kääntele tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, rouhi Daim ja ripottele rouhe pinnalle. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla 45–60 minuuttia. Kakku on valmis, kun se on kovettunut pinnalta, mutta hammastikulla kokeilemalla sisus on vielä kostea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti