12.4.2020

Nopea uunilohi

Ohje Viinimaa.

lohifilee
1 sipuli
1/2 sitruunanmehu
suolaa
1 pss pakastekatkarapuja
1 prk tuorejuustoa
1 prk smetanaa

1 Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aseta lohifilee korkeareunaiseen uunivuokaan.
2 Silppua sipulit. Purista lohen päälle sitruunanmehu ja ripottele sen jälkeen suola.
3 Ripottele sipulisilppu ja jäiset ravut tasaisesti lohen päälle.
4 Tuorejuuston voit valita makusi mukaan, olen itse käyttänyt ruohosipuli- tai sienituorejuustoja. Tai sitten maustat smetanan esimerkiksi sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita smatana ja tuorejuusto keskenään ja kuorruta lohi.
5 Paista uunissa 25-40 minuuttia. Meidän perheessä kaikki pitävät mielummin kuivasta kuin mehevästä lohesta, joten meillä paistoaika on pitkä. Tarjoile perunan tai salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti