12.4.2020

Porkkanalasagne

Ohje Liemessä.

8 hlö

tomaattikastike
3 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa tai kokonaisia säilyketomaatteja
6 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
kourallinen tuoretta basilikaa (tai 1 rkl pakastebasilikaa)
2 tl suolaa
mustapippuria

1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
800 g rasvaista lampaan jauhelihaa (tai nauta-sika)
4 porkkanaa raastettuna
120 g smetanaa
3 kpl mozzarellaa
18 kpl lasagnelevyjä
100 g hienoksi raastettua parmesaania

Mausta tomaattimurska suolalla, pippurilla, basilikalla ja kuorituilla, halkaistuilla valkosipulinkynsillä. Huuhto vedellä tomaattimurskatölkit vedellä ja lisää tomaattivesi joukkoon. Nyt ei heitetä mitään hukkaan!

Kuullota isolla pannulla tai padassa öljyssä pienitty sipuli. Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattikastike ja porkkanaraaste. Lämmitä kastike.

Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, smetanaa (lusikalla “klönttejä”) ja revittyä mozzarellaa Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista porkkanalasagnea 200-asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti