12.4.2020

Suklaa-kinuskimoussekakku

Ohje täältä.

Kinuskiosa;


175 g keksejä
75 g voita/margariinia

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoka reunakalvolla.
2, Sekoita keskenään ja painele n. 22-24cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

200 g kinuskituorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 liivatetta
2-3 rkl sokeria

1. Notkista tuorejuusto kulhossa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen,
2. Vaahdota kerma sokerin kanssa kuohkeksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto hellästi nuolijalla nostellen.
3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata pienessä vesitilkassa liedellä, kaada nauhana seoksen joukkoon, samalla massaa sekoittaen.
4. Kaada vuokaan ja tasoittele.
5. Anna tekeytyä jääkaapissa tai pakkasessa ennen suklaaosan lisäystä.

Suklaaosa;


5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g suklaata, sulatettuna
3 liivatelehteä

1. Jos kinuskiosa on jämäkkää, voit tehdä suklaaseoksen suoraan sen päälle, mutta jos se on pehmeähköä, anna sen ensin jähmettyä kylmässä.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa.
5. Nosta liivatteet vedestä, sulata liivatteet pienessä vesitilkassa kattilassa liedellä.
6. Kaada liivateseos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
8. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti