12.4.2020

Sitruunarisotto

Ohje alko.fi

7 dl kanalientä
2 salottisipulia
2 rkl öljyä
1 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1–2 dl valkoviiniä
1/4 dl sitruunanmehua
1–2 rkl luomusitruunan kuoriraastetta
4 rkl voita
4 rkl parmesaania
mustapippuria myllystä
suolaa

Päälle:

tuoretta minttua
sitruunan kuoriraastetta


Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pannulla tai kattilassa öljy-voiseoksessa.

Lisää riisi, kuullota viisi minuuttia tai kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja puristettu sitruunan mehu. Keitä, kunnes neste on haihtunut.

Mittaa sekaan puolet kanaliemestä ja keitä, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää loput liemestä vähitellen. Risotto kypsyy noin 20 minuuttia.

Siirrä risotto liedeltä, sekoita sitruunankuoriraaste voin ja parmesaanin kanssa risottoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Koristele annokset tuoreella mintulla, kuoriraasteella ja parmesaanijuustolla. Tarjoa heti. Ruokailijat odottavat risottoa, risotto ei odota ruokailijoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti