12.4.2020

Ne parhaat porkkanasämpylät

Ohje täältä.

5 dl vettä
3 isoa porkkanaa raastettuna
10-12 dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
25g hivaa tai pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
3 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä tai hyvälaatuista oliiviöljyä


Käytä reilusti kädenlämpöistä vettä varsinkin jos käytät kuivahiivaa (herätyslämpö 42°c). Huomaa, että jos porkkanaraaste on jääkaappikylmää niin se laskee veden lämpötilaa reilusti. Lisää kuivahiiva/liota tuorehiiva. Lisää seuraavaksi porkkanaraaste, siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita.

Lisää seuraavaksi n.5dl jauhoja. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää myös öljy loppuvaiheessa.

Taikina saa jäädä hieman löysäksi niin sämpylät säilyttää kuohkeutensa. Kohota liinan alla 45-60min.
Lämmitä (kiertoilma)uuni 225°c

Levitä pöydälle reilusti jauhoja ja jaa taikina 10-15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Laita sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä parikymmentä minuuttia.
Paista uunissa 15-20min kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
Anna sämpylöiden hieman jäähtyä liinan alla ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti