12.4.2020

Dutch Baby -pannukakku

Ohje Savusuolaa

4 annosta, 20–25-senttiseen valurautapannuun

3 (huoneenlämpöistä) kananmunaa
2 desiä kevyt- tai täysmaitoa
2 ruokalusikallista eli noin 30 grammaa voita taikinaan
1,25 desiä vehnäjauhoja
2 ruokalusikallista sokeria
0,5 teelusikallista vaniljasokeria
¼ teelusikallista suolaa
1 ruokalusikallinen eli noin 15 grammaa voita pannun voiteluun

Ota munat ja maito huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen taikinan tekemistä. Voit myös lämmittää maidon mikrossa kädenlämpöiseksi. Sulata taikinaan tuleva voi.

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen ja nosta paistinpannu uuniin. Tee uunin ja pannun lämmetessä taikina.

Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada maito munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää seuraavaksi joukkoon voisula ja lopuksi vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja suolahippunen.

Ota paistinpannu pois uunista. Sulata kuumalla pannulla ruokalusikallinen voita ja levitä se tasaisesti pannun pohjalle. Kaada taikina pannuun.

Paista pannukakkua 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Pannari on valmis, kun pinta kupruilee ja väri on kullankeltainen. Tarjoile valmis pannukakku vaikkapa jäätelön ja hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti