10.12.2010

Aura-punajuurikeitto

Ohje Valiolta. Älyttömän hyvä soppa! Ja se on paljon sanottu herkuttelijalta, joka ei niin hirveästi homejuustoista välitä. Alkuperäinen ohje alla. Söin sen mukaan tehtyä keittoa ystävieni luona ja koska se oli niiiiiin hyvä, oli pakko tehdä itsekin. Kiireessä tosin unohtui niin punasipuli, meirami kuin madeirakin, mutta eipä se juuri haitannut.

AURA punajuurikeitto
4 - 6 annosta



500g punajuurta
50g juuriselleriä
1 iso punasipuli
1 1/4l kasvislientä
1rkl punaviini- tai balsamietikkaa
150g Valio AURA sinihomejuustoa tai
Valio AURA murua
mustapippuria myllystä
1rkl meiramia
1dl madeiraa

Tarjoiluun
1 prk Valio crème fraîchea, 28 % tai
Valio smetanaa

Paloittele kasvikset ja lisää kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää etikka punajuuren värin säilyttämiseksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi. Lisää murennettu AURA, mausteet ja madeira. Sekoita tasaiseksi. Soseuta sauvasekoittimella, kunnes keitto on samettisen pehmeää. Kuumenna tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa crème fraîchea tai smetanaa sekä tuoretta leipää. Tarjoa alkukeittona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti