10.12.2010

Kana-pekonisalaatti

Ohje Koti ja keittiö -sivuilta.

Kana-pekonisalaatti
6–8 annosta noutopöydässä

1 grillattu broileri
2 pkt (à 170 g) pekonia
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku lollorosso-salaattia
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1salaattisipuli
150 g cashewpähkinöitä

Kastike:
200g ranskankermaa
2dl vispi- tai ruokakermaa
100g fetajuustoa
1 valkosipulinkynsi
1tl hunajaa
1rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Poista broilerista nahka ja irrota lihat luista. Leikkaa liha kuutioiksi. Paista pekonit kuumalla pannulla molemmin puolin kypsiksi ja rapeiksi. Anna jäähtyä hetken ja leikkaa noin sentin paloiksi.

Huuhtele salaatit ja revi sopiviksi suupaloiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja paloittele kurkku. Kuori ja suikaloi salaattisipuli. Paahda pähkinät kuumalla kuivalla pannulla kullan ruskeiksi. Sekoita salaatin ainekset varovasti keskenään.

Valmista kastike. Yhdistä ranskankerma ja kerma. Murenna joukkoon fetajuusto. Kuori valkosipulinkynsi ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Lisää loput mausteet ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti