27.12.2010

Garam Masala

Miksi ostaa valmiina kun voi tehdä itse vol. 3. Ohje hesarista.

4rkl korianterinsiemeniä
1rkl juustokuminansiemeniä
1rkl mustapippureita
1 1/2rkl kuivattua inkivääriä
1tl kardemummansiemeniä
1tl neilikoita
1 kanelitanko murskattuna
3 laakerinlehteä paloiteltuna

Mittaa mausteet kuivalle paistinpannulle. Kuumenna pannua keskilämmöllä ja sekoita mausteita muutaman kerran paahtamisen aikana. Siementen paahtamiseen menee muutama minuutti. Sammuta lämpö ja anna mausteiden jäähtyä pannulla.

Murskaa jäähtyneet mausteet huhmaressa muutamassa erässä. Säilytä mausteseos ilmatiiviissä purkissa viileässä, pimeässä paikassa. Lisää garam masalaa ruokiin vasta aivan loppuvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti