5.12.2010

Tiramisu

Ohje täältä.

paketti savoiardikeksejä (eli n. 24 keksiä)
2dl vahvaa kahvia
2rkl marsalaviiniä/amarettoa
1rkl sokeria

Täyte
4 munankeltuaista
1dl sokeria
2rkl marsalaviiniä/amarettoa
500g mascarponejuustoa
2 munanvalkuaista
+ pinnalle tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta


Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri ja marsalaviini/amaretto (itse käytän aina amarettoa). Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa keltuaiset ja sokeri kulhoon ja aseta kulho vesihauteeseen kattilan päälle. Vatkaa seos kuohkeaksi. Vaahto on sopivan kuohkeaa, kun pintaan vedetty viiva pysyy hetken näkyvissä. Nosta kulho vesihauteesta.

Sekoita mascarponejuusto ja täytteen alkoholi keskenään. Sekoita juustoseos keltuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (katso ettei sekaan pääse tippaakaan vettä tai valkuaiset eivät vaahdotu). Nostele vaahto muun täytteen sekaan. Varaa valmistus- ja tarjoiluastiaksi n. 1,5 litran vetoinen vuoka. Kaada kahviseosta laakealle lautaselle ja kasta keksit molemmin puolin kahviin. Alunperin meillä tuli aina sitä seosta liian vähän, joten olen tuplannut sen tähän ohjeeseen, siitä tosin jää hitusen yli eikä kaikkea kannata väkisin käyttää, ettei tiramisusta tule liian mössöä. Levitä kerros keksejä vuoan pohjalle. Levitä osa täytteestä keksien päälle ja lado uusi rivi. Meidän vuokaan kerroksia sai vain kaksi, mutta jos otat kapeamman ja korkeareunaisen vuoan, ideaaleinta olisi saada kolme kerrosta. Päällimmäiseksi tulee täytettä. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna tekeytyä ainakin 3h. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti