21.12.2010

Dukkah

Miksi ostaa valmiina, kun voi tehdä itse? ;) Ohje Maku-lehdestä.

Dukkah-mausteseos

1 1/2 dl manteleita
1 1/2 dl hasselpähkinöitä
1 1/2 rkl korianterinsiemieniä
1 1/2 dl seesaminsiemeniä
1 rkl sokeria
2 tl juustokuminaa (jauhettuna)
2 tl suolaa

Paahda manteleita, pähkinöitä ja korianterinsiemeniä pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä ja tuoksuvat. Kaada seos heti monitoimikoneen kulhoon tai mortteliin ja rouhi karkeaksi rouheeksi. Mittaa pannuun seesaminsiemenet ja paahda niitä sekoitellen, kunnes kuulet muutaman poksahduksen. Yhdistä seesaminsiemenet manteli-pähkinärouheeseen ja lisää sokeri, juustokumina ja suola. Sekoita
huolellisesti, purkita dukkah ja anna makujen tasaantua.

Tarjoa dukkahia leivän seurana oliiviöljyn rinnalla. Dippaa leipäpala ensin oliiviöljyyn ja sitten dukkahiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti