5.12.2010

Minttukrokantti-moussekakku

En muista mistä ohje on otettu talteen. Mutta hyvää on!

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (käytin vähärasvaisia)
n 80 g margariinia sulana

Mousse:

2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g levy Maraboun minttukrokantti- suklaata
5 liivatelehteä

Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai rouhi esim kaulimella tai lihanuijalla pussissa. Sekoita joukkoon margariinisula. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos leivinpaperin päälle.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n 5 minuutiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa, varo polttamasta.

Yhdistä vaahdot ja sula suklaa.

Kuumenna pienessä kasarissa n 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti