En muista mistä ohje on otettu talteen. Mutta hyvää on!
Pohja:
200 g Digestive-keksejä (käytin vähärasvaisia)
n 80 g margariinia sulana
Mousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g levy Maraboun minttukrokantti- suklaata
5 liivatelehteä
Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai rouhi esim kaulimella tai lihanuijalla pussissa. Sekoita joukkoon margariinisula. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos leivinpaperin päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n 5 minuutiksi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa, varo polttamasta.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa.
Kuumenna pienessä kasarissa n 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti