10.12.2010

Focaccia

Ohje Chocochililtä. Itse korvasin tuoreen rosmariinin kuivatulla basilikalla ja mustat oliivit vihreillä.



6-7 dl vehnäjauhoja
1 pkt kuivahiivaa
tl suolaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

TÄYTE:

10-15 mustaa oliivia
0,25 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
rosmariinia
karkeaa meri- tai vuorisuolaa

Sekoita suuressa kulhossa 6 dl jauhoja, kuivahiiva ja suola. Lisää vesi ja pari teelusikallista oliiviöljyä. Lisää tarvittaessa vielä desin verran jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irtoamaan sormista. Taikina saa jäädä kuitenkin melko löysäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 200°C.

Levitä taikina uunivuokaan leivinpaperin päälle. Halkaise oliivit. Painele taikinan pintaan sormella pieniä kuoppia ja painele oliivinpuolikkaat niihin. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle vielä rosmariinia ja suolaa.

Anna taikinan kohota puoli tuntia ja paista sen jälkeen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti