14.12.2012

Coq au vin

Eli kukkoa viinissä. Ohje Hesarin sivuilta. Ihan ok, suolaa kannattaa lisätä enemmän kuin ohje sanoo.

3-4 broilerin koipireisipalaa, (mieluiten kai marinoimattomia, itse käytin marinoituja)
3 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl öljyä
3-4 dl punaviiniä (tai vastaava määrä voimakasta lihalient, käytin punaviiniä)
3-4 valkosipulin kynttä
½ tl suolaa
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
100-170 g pekonia
10 pikkusipulia
1 pkt (170 g) tuoreita herkkusieniä tai 3 dl esikäsiteltyjä sieniä (jätin kokonaan pois)

Leikkaa koipi-reisipalat puoliksi nivelen kohdalta. Sekoita vehnäjauhon joukkoon suola ja pippuri. Kääntele palasia jauhoissa. Jos käytät marinoituja broilerin palasia, pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja kierittele palaset maustamattomassa vehnäjauhossa.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista muutama broileripala kerrallaan pannulla. Nosta ruskistuneet palaset pataan. Älä huuhdo pannua vielä, sitä tarvitaan.

Kaada pataan viini tai lihaliemi. Nestettä tulee olla sen verran, että broileripalaset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kuoritut ja paloitellut valkosipulinkynnet, timjami, laakerinlehdet ja suola. Peitä kannella ja hauduta puoli tuntia.

Kuori pikkusipulit ja paloittele suuret sienet neljään osaan, pienet voivat olla kokonaisia. Suikaloi pekoni suoraan pannulle. Kuumenna, kunnes rasva alkaa irrota. Paista sipulit kokonaisina pekonin rasvassa kauniin ruskeiksi. Kaada pekonit ja sipulit pataan. Ruskista myös sienet kevyesti pannulla ja lisää nekin pataan.

Hauduta ruokaa vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos haluat suurustaa kastiketta lisää, sekoita puoleen desilitraan vettä kaksi teelusikallista maissi- tai ohratärkkelystä ja kaada seos pataan. Kuumenna koko ajan sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti