18.3.2013

Makkaraperunat kahdella tapaa

Ohje täältä.

2:lle pääruokana, 4:lle iltapalana

1 Snellmanin Kunnon lenkkimakkara
1 nippu kevätsipulia
1 punasipuli
2 isoa uuniperunaa tai 4 pientä
1 rkl grillimaustetta
150 g Emmental-juustoa raasteena
4 tl sinappia
Ripaus mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Pese uuniperunat (Rosamunda tai muu iso peruna) huolellisesti, töki haarukalla perunoihin reikiä ja laita uuniin 60 minuutiksi. Silppua kevätsipuli puolen sentin palasiksi ja punasipuli pieneksi silpuksi.

Leikkaa yksi lenkinpuolikas kahtia. Leikkaa neljästä palasta pois myös sentti pois lenkistä pitkittäin niin, että pääset kovertamaan puolikkaan sisuksen pois. Merkkaa terävällä veitsellä itsellesi alue makkaran reunojen myötäisesti, jonka sitten pienellä lusikalla koverrat pois. Jätä reunusta ainakin 3 milliä. Varo myös, ettet puhkaise makkaraa pohjaan saakka. Sivele makkarakuppien sisäpinta sinapilla, 1 tl per kuppi. Silppua makkaran ylimääräiset palaset sekä kovertamasi makkaran sisus hyvin pieneksi ja sekoita mukaan kolmasosa kevätsipulista ja punasipulista. Mausta seos mustapippurilla.

Kun perunat ovat valmiit, leikkaa niistä noin kahden-kolmen sentin korkuisia veneitä, joista koverrat sisuksen pois. Yhdestä perunasta saat kaksi venettä. Älä tee perunasta muusia, mutta pilko sitä pienemmiksi palasiksi lusikalla tai haarukalla. Sekoita mukaan grillimauste, kolmannes kevät- ja punasipulista sekä puolet juustoraasteesta.

Täytä makkarakupit perunaseoksella ja perunat makkaraseoksella. Ripottele perunaveneiden ja makkarakuppien päälle vielä loput juustoraasteesta. Tähän asti voit valmistaa ruoan etukäteen ja laittaa ne odottamaan jääkaappiin. Paista uunin alatasolla 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti