25.3.2013

Meksikolainen kanakeitto

Ohje täältä.

Kuva on taas kerran aivan hirveä :)
Liemi:
-1,5L vettä
-tomaattimurskaa n.1rkl
-oliiviöljyä 2-3rkl
-1,5 kanaliemikuutiota
-2.3 valkosipulinkynttä
-chipotle salsaa 2-3 rkl (Pirkalta ainakin löytyy ja sieltä tortilla hyllyltä yleensä).

-maustamattomia kanansuikaleita, tai rintafileitä
-nippu korianteria
-2 avokadoa
-1purkki creme freshiä
-tortilloja 2-4 kpl
-1 iso sipuli
-2-3 limeä
-suolaa, pippuria
(halutessaan mukaan  voi lisätä myös mm. retiisinsiivuja, kuutioitua tomaattia, chiliä jne).

Kuumenna kattilassa öljy&tomaattipyre. Lisää vesi, kiehauta ja sekoita joukkoon kanaliemikuutiot. Leikkaa valkosipulinkynnet puolikkaiksi, lisää ne maustamaan lientä ja lopuksi vielä reilu 3 rkl chilipotle salsaa. Sekoita, lisää tarvittaessa suolaa ja jätä hiljalleen porisemaan ainakin n.15minuutiksi.

Kanat voi kypsentää pannulla, uunissa tai keittämällä. (Itse keitin kanansuikaleita suolatussa vedessä n.15 min. Voi kypsyä nopeamminkin, joten kannattaa tarkkailla ettei menen ylikypsäksi). Leikkaa tortillasta ohuita pitkiä siivuja isolla kokkiveitsellä. Pääset helpommalla asettamalla ne päällekkäin ja leikkaamalla ”reunat”
pois niin että saat tortilloista neliön muotoisia.  Asettele siivut öljytylle vuoalle uuniin 225 astetta ja n.10min. Muista tarkkailla myös näitä, nimittäin tortillat muuttuvat rapeiksi todella nopeasti. – Tai mustiksi 20 minuutissa niin kuin minulle viimeksi kävi.

Silppua sipuli pieniksi kuutioiksi. (Itse käytin makeaa sipulia, koska tykkään ettei sipuli ole  liian vahvaa). Ja kuutioi avokado. Asettele kypsät kanat lautaselle silpotun sipulin, avokadon ja nokareen ranskankermaa kanssa. Ripottele päälle silputtua korianteria ja aseta tortillalastut päällimmäisiksi.  Kaada kuumaa lientä lautaselle ja purista yhden limen lohkon mehu joukkoon. Ripottele päälle halutessa jostain kovasta ja vähän vahvemmasta juustosta raastetta (tai vaikka fetaa) ja lisää ranskankermaa, chiliä ja korianteria.

1 kommentti:

  1. Magnificent beat ! I wish to apprentice even as you amend your
    site, how could i subscribe for a weblog site? The account helped me a acceptable deal.
    I have been tiny bit familiar of this your broadcast
    provided bright transparent idea

    Also visit my web-site; Cooking Simple Vegetables

    VastaaPoista