3.3.2013

Pulled Pork ja coleslaw

Jos possunlapa maksaa kaupassa 3,99EUR/kg, niin pakkohan sitä on ostaa ja kokeilla ensimmäistä kertaa pulled porkia eli revittyä possua. Kannatti kokeilla. Netti on pullollaan erilaisia reseptejä, nyt testiin meni Aina nälkä -blogista bongattu ohje. Ohje on 6-8:lle, mutta itsellä n. 900 grammasta lapaa (luineen päivineen) riitti lihaa 3-4 sämpyläsettiin.



1 kg porsaan lapaa tai uunilihaa (etuselkä käy varmaan myös?)
suolaa ja pippuria

Marinadiin:

2 dl siirappia
½ dl fariinisokeria
2 dl sweet chili soosia (laitoin 1 dl kun ei ollut enempää)
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 punainen chili siemenineen tai ilman

Laita liha uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Hiero mausteet tasaisesti lihan pintaan. Mittaa marinadin ainekset kulhoon ja kaada puolet lihan päälle. Laita uuniin neljäksi tunniksi 150 asteeseen. Valele lihaa muutamia kertoja paiston aikana marinadilla.

Siisti kypsä liha mahdollisista läskeistä ja luista, riivi haarukoilla liha suikaleiksi. Kaada paistoliemi marinadeineen kattilaan ja puolet jäljelle jääneestä marinadista. Keitä kasaan. Kaada siirappimainen marinadi lihasuikaleiden päälle.

Coleslaw:
pala kaalta
puolikas porkkana (laitoin yhden)
pari retiisiä
pari pientä omenaa (laitoin yhden)
puolikas punasipuli
1 dl kreikkalaista jogurttia (laitoin 2dl bulgarian jugurttia)
2 tl Dijonin sinappia
suolaa ja mustapippuria

Sitten vain kasallaan. Sämpylän pohjalle ihan aavistus majoneesia, cheddarviipale, coleslawta ja päälle possua. Halutessa vielä bbq- kastikke jos tarvis.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti