21.3.2013

Porkkanakakku

Ennen leipomista kannattaisi varmistaa, että kaikki ainesosat löytyy kaapista. Itseltä loppui tomusokeri kesken ja vaniljasokeria ei ollut ollenkaan. Pohja oli silti t ä y d e l l i s t ä. Kuorrute jäi liian juoksevasti (sulatin voita hetken mikrossa eli liikaa). Kuorrutetta oli kuitenkin kerrankin riittävästi. Ohje täältä.


2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 dl porkkanaraastetta
1 dl öljyä

Kuorrutus:
75 g margariinia
150 g pehmeää sulatejuustoa (käytin voita)
4,5 dl tomusokeria
3 tl vanilliinisokeria

Koristeluun:
Hasselpähkinärouhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä margariini, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele nonparelleilla ja tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti