3.3.2013

Malesialainen rendang

Ohje Aamulehdestä. Tositosi hyvää!



2 karkeasti pilkottua
sipulia
4 valkosipulinkynttä
3–5 punaista chiliä (käytin 3, ehkä olisi kannattanut laittaa 4)
pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna
5 dl kookosmaitoa
öljyä paistamiseen
1 rkl jauhettua
juustokuminaa
1rkl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl chilijauhetta
suolaa
1 sitruuna
1 kg naudan lapaa, etuselkää tai rintaa parin sentin (kumpaakaan ei ollut kaupassa tarjolla, joten käytin naudan sisäpaistia)
paloiksi kuutioituna
2–3 sokeripalaa

Ota sitruunasta talteen muutama kuorisuikale ja mehu myöhempää käyttöä varten. Jauha sipuli, valkosipuli, chilit, inkivääri ja 2 rkl kookosmaitoa monitoimikoneessa tahnaksi. Lämmitä reilun kokoisessa paistinpannussa tilkka öljyä ja paista öljyssä tovi äsken tekemääsi tahnaa. Lisää siihen juustokumina, korianteri, kurkuma,  kaneli, neilikka, chilijauhe, pari teelusikallista suolaa, sitruunankuoret ja liha. Sekoita sekä anna paistua hetki.

Lisää loppu kookosmaito ja hauduta kannen alla noin 1 ½ tuntia, kunnes liha on kypsää. Nosta kansi pois,  lisää sitruunamehu ja sokeri. Hauduta ilman kantta noin 15 minuuttia.

Anna makujen tasaantua yön yli. Ruuan voi myös pakastaa tässä vaiheessa.Lämmitä seuraavana päivänä ruoka ilman kantta melko kovalla lämmöllä, kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Tarkista suola ja tarjoile liha esimerkiksi (kurkumalla värjätyn) riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti