2.9.2015

Hoisin-possua ja nuudeleita

Hyvää oli! Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä kanasta tai naudasta. Ohje täältä.

kastike:
3 valkosipulinkynttä
1 rkl inkiväärimurskaa
1 iso tuore chili
reilusti chilijauhetta
1,5 rkl hoisin-kastiketta
1/6 kuppia (~ 0,4 dl) soijakastiketta
1,5 rkl riisiviinietikkaa
1,25 rkl rypsiöljyä
0,5 rkl seesamiöljyä
loraus kalakastiketta
1 rkl hunajaa
0,5 rkl fariinisokeria
1/8 kuppia (~ 0,3 dl) vettä

~ 250 g possun sisä- tai ulkofileetä
~ 150 g lasi- tai riisinuudeleita
2-3 porkkanaa
cashew- tai maapähkinöitä
korianteria
limemehua

Tee ensin kastike. Murskaa valkosipulinkynnet, kuori ja raasta pala inkivääriä, pilko chili mahdollisimman pieneksi. Sekoita kaikki ainekset hyvin, kunnes hunaja ja fariinisokeri ovat liuenneet. Leikkaa possu ohuiksi suikaleiksi, ja lisää suikaleet kastikkeeseen. Jätä marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

Seuraavana päivänä valmistele ainekset. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Leikkaa porkkanasta ohuita tikkuja. Pilko halutessasi pähkinöitä pienemmäksi (ihan pientä murua ei kannata tehdä, että jää suutuntumaa). Nypi korianterin lehtiä ja pilko ne pienemmäksi.

Kuumenna wok-pannu ja lisää tilkka öljyä. Ongi possusuikaleet kastikkeesta ja paista ne kypsiksi pannulla. Lisää porkkanatikut ja jäljelle jäänyt kastike. Muutaman minuutin päästä lisää nuudelit ja sekoita kaikki sekaisin (kahdella lastalla saa kätevästi käänneltyä). Heitä lopuksi sekaan pähkinät. Maista ja lisää tarvittaessa chilijauhetta. Viimeistele korianterilla ja limemehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti