15.9.2015

Munakoiso-parmesaanivuoka

Mahtava kasvisvuoka! Ohje Kokkeillaan -blogista.

500 g munakoisoa (2 kpl)
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
vajaa 1/2 tl suolaa
kolme pyöräytystä mustapippuria myllystä
pieni veitsenkärjellinen chilijauhetta
paistamiseen oliiviöljyä (n. 1/2 dl...ehkä)

tomaattikastiketta (ohje viimeisenä, mutta kannattaa aloittaa sen tekemisestä)
reilu 1 dl parmesaaniraastetta
1 mozzarellapallo siivuiksi leikattuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa munakoisot noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Riko kananmuna lautaselle ja vatkaa sen rakenne haarukalla rikki. Laita toiselle lautaselle korppujauhot ja sekoita niihin mausteet. Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Sitä saa olla niin paljon, että pannun pohja peittyy kunnolla. Pyöräytä jokainen munakoisosiivu ensin kananmunassa molemmin puolin, sitten korppujauhoseoksessa molemmin puolin ja laita sitten pannulle paistumaan. Paista munakoisoviipaleet kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin.

Laita uunivuokaan ensin hiukan tomaattikastiketta (laitoin sen verran, että pohja juuri ja juuri peittyi). Levitä kastikkeen päälle kerros munakoisoja (minun vuokaani meni 9 siivua). Ripottele munakoisojen päälle puolet parmesaaniraasteesta (minä laitoin kolme kerrosta munakoisoja ja kahteen väliin parmesaania). Seuraavaksi tulee taas tomaattikastiketta, munakoisoja ja parmesaania jne. Viimeiseksi tulee tomaattikastiketta, jonka päälle siivutetaan mozzarellajuustoa. Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Haarukalla voi kokeilla munakoisosiivujen kypsyyttä. Näin ohuet kypsyvät hyvin puolessa tunnissa, koska ne on esipaistettu pannulla.

Tomaattikastike:

1 tlk hyvää tomaattimurskaa (esim. Mutti)
2 tl balsamiviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria (tai hunajaa)
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pieni kourallinen tuoreita yrttejä silputtuna

Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää joukkoon muut ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä, kevyesti poreillen ainakin kymmenen minuuttia. Kastike voi kiehua sen aikaa, kun valmistat munakoisot. Maista lopuksi kastiketta. Jos haluat lisää suolaa, lisää sitä. Myös sokeria saatat joutua lisäämään, jos kastike maistuu kitkerältä. Säädä siis maut mieleiseksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti