19.9.2015

Kurpitsarisotto

Hyvää risottoa! Ohje Pirkalta.

1 (850 g) myskikurpitsa
1/2 dl vettä
3 (120 g) salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä (tai vettä + 1 rkl sitruunanmehua)
n. 9 dl vettä
2 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondia
1 1/2 dl parmesaania raastettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi
parmesaania
kurpitsansiemeniä

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa. Pane kattilaan kurpitsakuutiot ja vesi. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoita välillä ja loppuvaiheessa muussaa kurpitsoja kauhalla. Soseuta sauvasekoittimella.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä, jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu 20-25 minuuttia.
Sekoita kurpitsasose risottoon ja kuumenna vielä hetki. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa risotto lautasille ja koristele kurpitsansiemenillä ja parmesaanilastuilla. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti