16.9.2015

Kalapaistos pannulla ja Hasselbackan perunat

Tämä kalapaistos oli todella hyvää! Tätä on tehtävä uudestaan, toimii varmaan muillakin vaaleilla kaloilla. Ohje Valiolta.

200  g pisara- tai miniluumutomaatteja
pala (100 g) purjoa
400  g ahvenfileitä
ripaus suolaa
ripaus  musta- tai valkopippuria
1  prk (2,5 dl) Valio Crea® ruokakermaa Kolme juustoa
2  rkl kapriksia
1/2  dl tuoretta tilliä hienonnettuna (käytin reilusti kuivattua)
(kastikkeen maustamiseen vielä suolaa ja pippuria)

PAISTAMISEEN
2  rkl voita
Valmistusohje

Esikäsittele ensin kasvikset: puolita tomaatit ja leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi renkaiksi.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää pannulle kalafileet. Paista ensin toinen puoli, käännä ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.

Lisää pannulle tomaatit ja purjo. Kaada päälle ruokakerma. Kuumenna. Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Älä sekoita, jotta kalat pysyvät ehjinä. Lisää pinnalle valutetut kaprikset ja tilli. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.


Hasselbackan perunat

Melkein parasta mitä perunasta saa. Ohje täältä.

8-12 perunaa (kiinteää lajiketta)
50 g voita
suolaa ja valkopippuria
1 dl korppujauhoa
voita tai muuta rasvaa paistovuokaan
(lisäsin vielä perunoiden päälle parmesaania paistoajan jälkeen ja annoin olla hetken grillivastustusten alla)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi, niin että ne jäävät kiinni pohjasta. Asettele perunat voideltuun uunivuokaan.

Sulata voi ja voitele sillä perunat, sirottele päälle suolaa ja pippuria ja viimeistele korppujauholla. Paista perunoita uunissa 45 minuuttia. Kokeile tikulla, että perunat ovat läpeensä kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti