28.12.2019

Graavatut keltuaiset

Ohje täältä.

4 ehjää luomumunan keltuaista
2 dl hienoa suolaa
2 dl sokeria (josta osa voi olla esim. karamelliaromista kookossokeria tms. tummaa sokeria)
(+ n. 1½ rkl kokonaisia mustapippureita / 10 g katsuobushilastuja / 3-4 laakerinlehteä)

Sekoita suola ja sokeri. Mikäli haluat maustaa graavausseosta, pyöräytä mausteet ja desi suolaa hienoksi jauheeksi sauvasekoittimen tai tehosekoittimen silppuriosan avulla ennen sekoittamista loppuun suolaan ja sokeriin. Kaada reilu puolet seoksesta pieneen kannelliseen rasiaan ja tee seokseen neljä keltuaisen menevää kuoppaa esim. kahvimitalla.

Aseta varovasti keltuaiset koloihinsa yksi kerrallaan. Mikäli joku niistä menisi rikki, jätä se vain paikoilleen – muoto siitä hajoamisesta lähinnä kärsii, ei maku. Peitä keltuaiset varovasti lopulla suola-sokeriseoksella.

Tässä satsissa puolet sokerista korvattiin kookossokerilla ja mukaan hienonnettiin mustapippuria, katsuobushia sekä laakerinlehtiä.

Sulje kansi ja lykkää purkki jääkaappiin. Keltuaisia voi graavata tosiaan muutamasta tunnista jopa kahteen viikkoon, mutta itselläni ne ovat olleet graavaantumassa testikertoina 4-5 päivää, jolloin keltuainen on läpikotaisin kiinteytynyt, hieman joustava ja tahmeahko. Se kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että pikagraavatut (n. 2-3h) keltuaiset eivät säily samoin kuin useamman päivän graavatut ja kuivatut keltuaiset, vaan ne pitää syödä mieluiten heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti