8.12.2019

Piparijuustokakku

Ohje K-Ruoka.

150g Pirkka piparkakkuja
75g voita

Täyte
2 liivatelehteä
1rkl vettä
50g Pirkka piparkakkuja murskattuna
1prk (2 dl) Arla Luomu kuohukermaa
2prk (à 200 g) Arla Ihana piparkakkurahkaa

Pinnalle
Pirkka piparkakkuja
Pirkka kinuskikastiketta (tetra)

Vuoraa pieni irtopohjakakkuvuoka (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita sula rasva keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma.

Kuumenna 1 rkl vettä kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon hyvin puristellut liivatelehdet. Lisää seos ohuena nauhana rahkojen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sekä käsin murskatut piparkakut. Kaada täyte kakkuvuokaan ja painele pintaan halutessasi jo tässä vaiheessa muutama puolikas piparkakku. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

Nosta kinuskipurkin toinen reuna auki ja leikkaa kulmaan saksilla pienen pieni reikä. Näin saat kinuskia valutettua ohuena nauhana. Valuta kinuskia kakun pinnalle ja koristele piparkakuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti