28.12.2019

Munakoisolasagne

Ohje Liemessä.

4 hlö

1 munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
400 g luomujauhelihaa
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
250 g mascarponejuustoa
130 g hienoksi raastettua parmesaania
9 kpl lasagnelevyjä

tarjoiluun:
kirsikkatomaatteja
basilikaa

Siivuta munakoiso. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sudi oliiviöljyllä. Mausta ripauksella suolaa. Paista noin 30 minuuttia 200-asteessa. Munakoisot saavat olla hyvin paahtuneita.

Kuullota pannulla öljyssä pienittyä sipulia ja valkosipulia. Nosta lämpöä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Mausta sillä välin tomaattimurska suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon sipulit ja jauheliha sekä 1 dl vettä.

Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, munakoisosiivuja, mascarponea (lusikalla “klönttejä”) ja parmesaania. Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista munakoisolasagnea 200-asteessa noin 50 minuuttia. Odota huumaavan tuoksun leviämistä keittiöösi. Tarjoile munakoisolasagne puolitettujen kirsikkatomaattien ja tuoreen basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti