28.12.2019

Kierretortut

Ohje täältä.

500 g lehti- tai torttutaikinalevyjä (pakaste)

Keksivoitäyte (cookie butter)

100 g piparkakkuja
30 g voita
⅓ prk (1 dl) kondensoitua maitoa (makeutettua)

Pinnalle

1 muna
½ dl pistaaseja (rouhittuna)

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa piparit hienoksi. Sulata voi ja lisää siihen keksimurska ja kondensoitu maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä puolelle levyistä (3 kpl) täytettä ja paina loput levyt (3 kpl) niiden päälle. Leikkaa jokainen kahden levyn pari pitkittäissuunnassa neljään osaan eli ohuiksi suikaleiksi. Pyöritä kutakin suikaletta hieman venyttäen päistä vastakkaisiin suuntiin niin, että suikaleet kiertyvät korkkiruuvin muotoon. Pyöräytä sitten jokainen suikale pyöryläiseksi kierteeksi leivinpaperin päälle pellille. Käännä pyörylän ulkoreunalle jäävä suikaleen pää kierteen alle piiloon. Voitele kierretortut munalla ja ripottele päälle pistaasirouhetta. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti