28.12.2019

Suolakinuski-suklaapiiras

Ohje täältä.

Pohja:

175 g Domino-keksejä
50 g mantelijauhetta
50 g voita

Murskaa keksit hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja lisää keksirouheeseen mantelijauhojen kanssa. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk. 24 cm). Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Esipaistaminen ei ole välttämätöntä, mutta pohja saa siitä mukavan paahtunutta makua.

Kinuski:

1 ¼ dl vettä
3 ¾ dl sokeria
1 ¼ dl kermaa
75 g voita
1 tl suolaa

Mittaa vesi kattilaan. Kaada päälle sokeri. Sekoita niin, että kaikki sokeri on kostunut. Kuumenna seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Älä sekoita, ettei sokeri kiteydy. Nosta lämpö täysille ja keitä sokerilientä kunnes se alkaa muuttumaan meripihkan väriseksi (n.15-20 minuuttia). Älä sekoita tässäkään vaiheessa, vaan anna seoksen kiehua itsekseen. Voit välillä pyykiä kattilan reunoja veteen kostutetulla pullasudilla. Tämä estää sokerin kiteytymisen reunoilta.

Nosta sokeriliemi pois levyltä ja lisää joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Varo kuohahtavaa seosta. Nosta seos takaisin liedelle ja anna kiehua noin minuutti koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi ja suola. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Kaada kinuski pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä noin 4 tuntia.


Suklaaganache:

100 g tummaa suklaata (70% kaakaota)
1 1/4 dl kuohukermaa
hiutalesuolaa

Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulanut. Kaada suklaa kinuskin päälle ja koristele suolakiteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti