28.12.2019

Porkkala

Ohje K-Ruoka.

4 (450 g) Pirkka Luomu porkkanaa
600g karkeaa merisuolaa

Marinadi
n. 2tl nestemäistä savuaromia (esim. Poppamies Jalosavu)
1tl valkoviinietikkaa
1rkl rypsiöljyä

Huuhtele ja kuivaa porkkanat. Peitä pienen uunivuoan pohja suolalla. Pane porkkanat suolapedille ja peita ne suolalla kauttaaltaan. Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.

Riko suolakuori ja nosta porkkanat varovasti leikkuulaudalle. Kuori jäähtyneet porkkanat varovasti veitsen avulla. Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi joko terävällä veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi varovasti porkkanaviipaleiden joukkoon. Marinoi porkkanalohta suljetussa rasiassa vähintään yön yli. Maku vahvistuu, kun annat porkkalan tekeytyä 1-2 vuorokautta. Tarjoa kylmäsavulohen tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti