8.12.2019

Salted caramel cheesecake- Suolakinuskijuustokakku

Ohje täältä.

Pohja:
100 g voita
n.220 g digestivekeksejä

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuskipäällinen:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
ripaus sormisuolaa

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja kaada joukkoon sulatettu voi. Painele 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakka-tai irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja paista pohjaa 160 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetken.

Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella pehmeäksi ja kaada joukkoon sokeri. Vatkaa sokerituorejuustoseosta noin kahden minuutin ajan niin, että siitä tulee kuohkeaa. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Lisää munat yksitellen seokseen, vatkaa seos tasaiseksi kummankin munan lisäyksen jälkeen. Lisää maissitärkkelys ja sekoita nopeaseti tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa  160 asteessa noin 30-35 minuuttia. Tarkkaile ettei päällinen ruskistu kuin aavistuksen.

Kun kakku on paistettu, valmista kinuski kuumentamalla kerma ja fariinisokeri kattilassa. Alkuun voit laittaa lämpöä kovemmalle mutta pudota lämpötila miedolle lämmölle kun seos kiehuu. Keitä 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä. Voit kokeilla onko kinuski valmista pudottamalla pienen tipan kakun päälle, mikäli pisara pysyy muodossaan on kinuski valmis. Anna jäähtyä n. minuutin ajan ja kaada kinuski tasaisesti kakun päälle. Tässä kannattaa olla aika nopea, sillä kinuski jähmettyy äkkiä! Laita jääkaappiin yön yli tekeytymään ja tarjoa seuraavana (tai sitä seuraavana) päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti