6.10.2013

Falafelpyörykät ja salaatti myskikurpitsasta

Ohje täältä.

2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 dl sipulia (silputtuna)
3 1/2 dl kikherneitä (liotettuna ja keitettynä)
3/4 dl grahamjauhoja
2 kpl valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1/4 tl cayennenpippuria
1/4 tl mustapippuria
1 dl tuoretta korianteria (silputtuna)
1 rkl seesamitahnaa eli tahinia (jätin pois)
1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
1/2 dl grahamjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipulisilppu. Mittaa kikherneet, grahamjauhot, kuoritut valkosipulinkynnet ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon. Jauha seos tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini tai maapähkinävoi sekä sitruunamehu. Puristele seos tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä grahamjauhoissa. Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun. Paista falafelit kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.


Myskikurpitsa-fetasalaatti


Myskikurpitsaa kuutioituna
Fetaa
Salaattia
Suippopaprikaa viipaloituna
Kesäkurpitsaa viipaloituna
Hampunsiemeniä

Levitä kurpitsakuutioiden päälle öljyä ja kuivattua chiliä hienonnettuna. Paahda uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Kokoa salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti