16.10.2013

Fenkolirisotto

Ohje Valiolta. Sen mukaan riittää kahdeksalle, mutta kolmelle kuulostaa järkevämmältä. Hyvää, vaikkakin olisi ehkä kylkeen kaivannut jotain "savuista". Kalaa tai vaikka kunnolla kärtsättyä pekonia...

500g salaattifenkolia
2  kpl (salotti)sipulia
3 rkl Valio voi normaalisuolainen
2 dl risottoriisiä
1 kpl kasvisliemikuutio
7 dl vettä (tai 4 dl vettä + 3 dl valkoviiniä)
suolaa
jauhettua mustapippuria
100g Valio Mustapekka® valkosipuli leikattava tuorejuusto

Leikkaa huuhdellut fenkolit neljään osaan, hienonna vihreät osat ja jätä ne odottamaan risoton viimeistelyä ja viipaloi loput lohkoista. Kuori ja silppua sipulit. Sulata voi laakeassa kasarissa, lisää fenkoliviipaleet ja sipulisilppu. Kuullota kasvispaloja miedolla lämmöllä, koko ajan sekoitellen 5–10 minuuttia, mutta älä ruskista. Sekoita kylmällä vedellä huuhdottu risottoriisi joukkoon.

Kuumenna valitsemasi neste ja liemikuutio kiehuvaksi. Lisää neste kahdessa kolmessa erässä kasariin kasvisten ja riisien päälle, lisää nestettä vasta kun edellinen erä on kokonaan imeytynyt riisiin. Risotto porisee miedolla lämmöllä, hiljaa kuplien kypsäksi 15–20 minuutissa. Tarkista riisin kypsyys maistamalla, riisissä saa olla pieni purtavuus. Mausta suolalla sekä karkeaksi rouhitulla mustapippurilla ja murenna Mustapekka® valkosipuli tuorejuusto risoton päälle. Peitä kasari kannella ja anna muhia vielä 5 minuuttia ennen syöntiä
Sekoita risotto huolettomasti juuri ennen tarjoilua, lisää tarvittaessa tilkka kiehuvaa nestettä jos risotto tuntuu liian sakealta. Ripottele vihreä fenkolisilppu päälle. Tarjoa sellaisenaan salaatin kanssa tai ruokien lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti