22.10.2013

Tulinen tuorejuusto-soija-makaronipata


Ohje täältä.

Ainekset:
-n. 2½ dl (tummaa) soijarouhetta
-n. 5-6 dl (tummia) koukkumakaroneja tai muuta pastaa neljälle - käytin chilitomaattipastaa
-1 l vettä
-rypsiöljyä
-2 prk chili-tomaattimurskaa (itse käytän Pirkan 380 g chili-tomaattimurskapurkkeja)
-1 paprika
-1 sipuli
-1 prk (200 g) mustapippurituorejuustoa
-rouhittua mustapippuria
(-suolaa)

Soijarouheen keittämiseen:
-5 dl vettä
-1 kasvisliemikuutio
-soijakastiketta
-mausteita (itse käytin chili-, paprika- ja mustapippurijauheita)

Keitä kattilassa 5 dl vettä. Kun vesi kiehuu, heitä sekaan liemikuutio, soijakastiketta sen verran, että keitinvesi muuttuu tummanruskeaksi, sekä mausteita. Suosittelen arkisempia mausteita, liian eksoottiset mausteet eivät sovi hyvin tämän ruoan kanssa. Sekoita liemi ja kaada sekaan soijarouhe. Keitä puolella lämmöllä 10-15 minuuttia.

Veden kiehuessa ja soijarouheiden turvotessa kuutioi paprika ja silppua sipuli valmiiksi. Kun kasvikset ovat palasina, ota toinen kattila, ja pistä sinne litra vettä kiehumaan.

Kaada soijarouhe siivilään ja puristele siitä lastalla ylimääräinen vesi pois (jotkut suosivat soijarouheen keittämistä vähemmässä vedessä, ettei siitä tarvitsisi puristella keitinvesiä pois, mutta itse puristelen aina soijarouheen kuivemmaksi ettei se palaisi niin helposti paistinpannuun kiinni). Pistä tässä välissä öljyä kuumenemaan paistinpannulle.

Tiskaa kasari / kattila, jossa soijarouhe oli paisumassa; sitä tarvitaan kohta muuhun. Kaada pasta veteen, kun se kiehuu.

Kun öljy on kuumentunut paistinpannulla, paista siinä soijarouhe ja sipulisilppu. Mausta mustapippurirouheella, suolaakin voi käyttää jos maku sitä kaipaa. Hetken kun rouhe-sipuliseos on paistunut, pistä liesi pienemmälle (ykköselle tai kakkoselle) ja kaada paprikakuutiot sekaan.

Pistä tiskattu kasari liedelle, ja kuumenna tomaattimurska siinä. Kun tomaattimurska rupeaa olemaan tarpeeksi kuumaa, kaada sekaan tuorejuusto. Sekoita, kunnes tuorejuusto on sulanut kokonaan tomaattimurskan sekaan. (Jos liesitasolla tila ei riitä ja paistinpannu on tarpeeksi iso, voi tomaattimurskan ja tuorejuuston kuumentaa soijarouhesipulipaprikan seassa paistinpannussa.)

Sekoita tomaattijuustokastike soijarouhesipulipaprikan kanssa pastakastikkeeksi tai sekoita vielä koukkumakaronit kaikkien edellisten kanssa mukavan yksinkertaiseksi makaronipadaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti