7.10.2013

Thaimaalainen vihreä tofu-curry

Ohje täältä.

vihreää curry-tahnaa
purkki kookosmaitoa
pala munakoisoa
pari thaimaalaista munakoisoa (jätin pois)
pienehkö sipuli
n. 200g kaalia
n. 200g kiinteää tofua
kalakastiketta
thai-basilikaa (tai tavallista basilikaa)
riisiä tai nuudeleita

Pilko tofu noin parin sentin kuutioiksi. Tofun pitäisi olla kiinteää lajia, ei siis aivan pehmeää silken-tofua. Paista kuutioita pannulla runsaassa öljyssä. Tarkoitus on saada tofu-kuutioihin väriä ja hieman kiinteämpi pinta. Kun tofu on mukavasti paistunut, siirrä ne odottelemaan.

Kaada pannulle kookosmaito ja sekoita siihen curry-tahnaa maun mukaan (tai pakkauksen annosteluohjeen perusteella). Lisää mukaan myös pilkotut kaalit, sipulit ja munakoisot. Thai-munakoiso on vaaleanvihreä, pieni ja pyöreä. Sitä ei tarvitse kuoria ja sen voi pilkkoa vaikkapa neljään lohkoon. Jos näitä ei löydy, niin tavallista munakoisoa voi laittaa enemmän.

Anna curryn kypsyä hiljalleen kannen alla ja lisää tofut. Lopuksi vähän ennen tarjoilua lisää basilikan lehdet. Curry on nopeasti valmis, sillä kaalin ja munakoisojen kypsyminen ei kauaa kestä. Sillä välin voi keittää riisiä tai nuudeleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti