15.12.2014

Pähkinäsuklaakakku

Ohje täältä.

SUKLAAKAKKUPOHJA

150g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta (tummaa)
Dumle-suklaata (n. 13-15kpl)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen valmiiksi. Sulata voi mikrossa, samalla vatkaten kulhossa kananmunat ja sokeri kevyesti keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, sekä vehnäjauhot ja kaakaojauhe(leivontaan tarkoitettu). Sekoita seos tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan, lopuksi lisää dumle suklaakarkkeja taikinan sisään painellen. Pidä uunissa n.10-13 minuuttia. Kannattaa kokeilla haarukalla kakun keskiosaa, kunnes kakkua ei enää tartu siihen. Silloin tietää milloin se on varmasti valmis.  Laita pohja jäähtymään.

PÄHKINÄKUORRUTE

200g tummaa suklaata
2 dl maapähkinöitä ja halutessa päälle hieman hasselpähkinää yms.

Laita vettä kiehumaan pieneen kattilaan 1/3 sen koosta ja sen päälle metallinen pyöreähkö kulho. Kun vesi alkaa kiehua hiljalleen, laita kulhoon suklaat ja hämmennä lusikalla, kunnes kaikki suklaa on sulanut tasaiseksi massaksi. Ota kulho pois kattilan päältä ja lisää sekaan 2dl maapähkinöitä. Kaada seos jäähtyneen kakkupohjan päälle joka on poistettu vuoasta. Kulhon pohjalle jää hieman suklaata jossa ei ole pähkinöitä, levitä se esim. veitsen avulla kakun sivuille. Laita kakku jäähtymään jääkaappiin, suklaa kovettuu kokonaan 2,5-3,5 tunnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti