28.12.2014

Tillillä maustetut blinivohvelit

Ohje napattu täältä.

4 dl kermaviiliä
20g hiivaa
2 tl sokeria
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl maitoa
40g voita
1 1/2tl suolaa
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä (kuivattu toimi hyvin)

Paistamiseen öljyä tai kirkastettua voita

Kuumenna kermaviili varovaisesti kattilassa kädenlämpöiseksi, sekoita samalla. Lisää joukkoon hiiva, sokeri ja puolet molemmista jauhoista. Anna kohota liinan alla 40min.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sulata voi. Lisää taikinaan maito, voi, keltuaiset, suola ja tilli. Lisää myös loput jauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi ja sekoita varoen taikinan joukkoon.

Voitele vohvelirauta öljyllä tai halutessasi kirkastetulla voilla. Paista vohvelit ja nauti heti täytteiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti